Τορτελίνια στο φούρνο

Τορτελίνια στο φούρνοΤορτελίνια στο φούρνο, νόστιμη παραλλαγή με εκπλήξεις! Τορτελίνια + κολοκυθάκια + μπέικον = ο τέλειος καλοκαιρινός συνδυασμός για ένα φαγητό για όλη την οικογένεια! Μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν από αυτή την συνταγή. Οι μεγάλοι θα γευθούν τον συνδυασμό μπέικον με κρέμα γάλακτος και οι μικροί μας φίλοι θα φάνε και κολοκυθάκια μαζί με τα αγαπημένα τους μακαρόνια. Ελαφρύ και πεντανόστιμο και αν θέλετε την light εκδοχή του  δοκιμάστε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γιαουρτάκι χαμηλών λιπαρών.

Υλικά

1. 1 πακέτο τορτελίνια 250 γρ.

2. 4 κολοκυθάκια

3. 150 γρ. μπέικον

4. 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

5. μαϊντανό ψιλοκομμένο

6. βούτυρο ή λάδι

7. αλάτι

8. πιπέρι,

9. τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Πλένουμε και καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια.

2 Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε ίσα μόνο για να ροδίσουν κι από    τις 2 πλευρές.

3.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

4.Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το ροδίζουμε κι αυτό να γίνει τραγανό.

5.Βράζουμε τα τορτελίνια αλλά αν λέει 15 λεπτά βράζουμε μόνο για 10 λεπτά για να κρατάνε λίγο.

6.Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

7.Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το μπέικον, τον μαϊντανό και από πάνω την κρέμα γάλακτος.

8.Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

9.Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πιούν την κρέμα γάλακτος.

Τα σερβίρουμε ζεστά κι αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυράκι.

Εναλλακτικά θέλετε την πιο lιght εκδοχή αντί για κρέμα γάλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά.

Καλή σας όρεξη!

Photo by : cyclonebill

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *