Τηγανίτες με βρώμη

Τηγανίτες με βρώμηΤηγανίτες με βρώμη για κυριακάτικο πρωινό! Είναι νόστιμες, υγιεινές και πολύ δυναμωτικές, ότι πρέπει δηλαδή για ένα κυριακάτικο πρωινό γεύμα. Δώστε λίγο χρόνο στην προετοιμασία του κυριακάτικου πρωινού για να έχετε την όρεξη να γυρίσετε στο καθιερωμένο σας πρωινό την Δευτέρα. Αξίζει να κακομαθαίνετε τον εαυτό σας τις Κυριακές! Η βρώμη είναι ένα δημητριακό με πολύ σημαντική διατροφική αξία, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που σχεδόν σε καθημερινή βάση πρέπει να το καταναλώνουμε.

Υλικά (για μία τηγανίτα)

1. 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης

2. 2 κουταλιές της σούπας γάλα με 2% λιπαρά

3. 2 ασπράδια αυγών

4. 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

5. 1 βανίλια

6. λίγη κανέλα

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, τη βρώμη και τη βανίλια.

2. Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

3. Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεσταμένο τηγάνι και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.

4. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Καλή όρεξη!

Photo by : Crystl

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *