Απομακρυσμένες συνεδρίες

internet-07-1 Απομακρυσμένες συνεδρίες
Μπορείτε τώρα να έχετε τον προσωπικό σας διαιτολόγο πάντα δίπλα σας, όπου και αν είστε! Περισσότερα...

Διαιτολόγος στο σπίτι

btnHomePage3 Διαιτολόγος στο σπίτι
Με τις κατ οίκον συνεδρίες έχετε τον προσωπικό σας διαιτολόγο στην άνεση του σπιτιού σας  Περισσότερα...

Ομαδική συνεδρία

Female Friends Moving Into New Home Ομαδική συνεδρία
Η δίαιτα θέλει συμπαράσταση ελάτε με έναν φίλο σας και ξεκινήστε μαζί  Περισσότερα...

Οικογενειακό πρόγραμμα

family Οικογενειακό πρόγραμμα
Εξατομικευμένα προγράμματα για όλη την οικογένεια.  Περισσότερα...

Σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι

Σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλιΓρήγορη συνταγή με υψηλή διατροφική αξία και τέλεια γεύση!

Άκρως χειμωνιάτικη η σαλάτα σπανάκι με πορτοκάλι, που είναι ότι πιο νόστιμο και χορταστικό μπορείτε να φάτε είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό. Το σπανάκι δεν συνηθίζεται να τρώγεται ωμό. Τα τελευταία χρόνια «έγινε μόδα» η κατανάλωση του σαν σαλάτα. Είναι πολύ νόστιμη συνοδευτική σαλάτα για τα γιορτινά τραπέζια που έρχονται αλλά μπορούν να συνοδεύσουν και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ένα βράδυ στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα!Και θα σας γεμίσει και με βιταμίνες!  Εκτός από το πορτοκάλι που θα σας δώσει βιταμίνη C, τους ξηρούς καρπούς που θα σας δώσουν απαραίτητα λιπαρά οξέα, το σπανάκι έχει αρκετό Κάλιο που θα σας βοηθήσει να μην κάνετε κατακράτηση υγρών, για αυτό βάλτε το στην καθημερινότητά σας χρησομοποιώντας το σε πολλές σαλάτες!

Υλικά

1. 3 κούπες σπανάκι φρέσκο (φύλλα)

2. 3 μεγάλα πορτοκάλια

3. 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4. 2 κουτ. σούπας ξύδι

5. 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού σπασμένα καρύδια ή αμύγδαλα ωμά

6. 4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον

7. Παρμεζάνα σε φλούδες

8. Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε καλά το σπανάκι και το στραγγίζουμε.

2. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και ξύνουμε στον τρίφτη την φλούδα. Βάζουμε το ξύσμα σε ένα ποτήρι.

3. Κόβουμε τα δύο πορτοκάλια σε κύβους αφαιρώντας την άσπρη φλούδα.

4. Στίβουμε και το τρίτο πορτοκάλι και το βάζουμε στο ποτήρι με το ξύσμα. Στο ίδιο ποτήρι ρίχνουμε το λάδι με το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

5. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπεϊκον μέχρι να γίνει τραγανό.

6. Σε ένα μπώλ, ρίχνουμε το σπανάκι, το πορτοκάλι, το μπεϊκον, τα καρύδια ή τα ωμά αμύγδαλα και την σάλτσα πορτοκαλιού.

7. Γαρνίρουμε με φέτες παρμεζάνας.

8. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!

Photo by : Tom Ipri / Foter / CC BY-SA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ran


Newsletter
Εγγραφείτε για να
ενημερώνεστε για
διαιτολογικά νέα