Σαλάτα με φακές
Σαλάτα με φακές ή με όποιο άλλο όσπριο έχουμε στο ντουλάπι μας.
Η μεσογειακή διατροφή θα μπορούσαμε να πούμε ότι αγαπά τα όσπρια, αφού συστήνει την κατανάλωση τους 2 φορές την εβδομάδα. Είναι πεντανόστιμα και χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα υψηλής βιολογικής αξίας. Εκτός όμως από τις κλασικές συνταγές της μανούλας μας μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και με καινούργιους και πεντανόστιμους εναλλακτικούς τρόπους και να τα τρώμε λίγο πιο συχνά! Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει και η κλασική μορφή τους σε σούπα δεν είναι και πολύ δελεαστική!
Υλικά
1. ½ κιλό φακές
2. 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
3. 1 κρεμμύδι
4. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5. 2 κουτ. σούπας ξύδι
6. 2 δαφνόφυλλα
7. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε καλά τις φακές με τρεχούμενο νερό μέσα σε ένα σουρωτήρι.
2. Αφού τις στραγγίσουμε, τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα με κρύο νερό, τόσο όσο να τις σκεπάσει.
3. Τις σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης.
4. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι.
5. Τις στραγγίζουμε καλά και μόλις κρυώσουν τις βάζουμε στο ψυγείο.
6. Αφού βάλουμε λάδι και ξύδι τις σερβίρουμε με λίγο τυρί και νόστιμες ντοματούλες που είναι και στο φόρτε τους.
Καλή σας όρεξη!
Photo by: mallydally
Αφήστε μια απάντηση