Πράσο γλυκοπατάτα και πουρές κουνουπιδιού

Πράσο γλυκοπατάτα και πουρές κουνουπιδιούΠράσο γλυκοπατάτα και πουρές κουνουπιδιού για τους πάρα πολύ μικρούς μας φίλους που μετράνε, εκεί γύρω στους 6 με 9 πρώτους μήνες της ζωή τους. Σε αυτή την τρυφερή ηλικία τα μικράκια πρέπει να αρχίσουν να τρώνε λαχανικά και κρέας. Αυτή είναι μια νόστιμη συνταγή με λαχανικά εποχής που είμαι σίγουρη ότι και εσείς θα θέλετε να την δοκιμάσετε!!

 

Προετοιμασία : 5 λεπτά

Μαγείρεμα : 13 λεπτά

Το καλύτερο για : Μωρό 6-9 μήνες

Υλικά για : 4 μερίδες

Κατάλληλο για κατάψυξη

Υλικά

1. 10g ανάλατο βούτυρο
2. 5cm πράσο, κομμένο σε φέτες
3. ½ μικρή γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
4. 250ml βραστό νερό
5. 2 καλού μεγέθους φουντίτσες κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
6. 30g τυρί τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το πράσο. Σοτάρουμε ελαφρά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, περιχύνουμε με το βραστό νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το κάλυμμα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.
4. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με το τριμμένο τυρί.

Καλή του όρεξη!!

Photo by : lovelihood

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *