Αλευρόπιτα

ΑλευρόπιταΜια πάρα πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή με λίγα υλικά, για την μεγάλη αγάπη των Ελλήνων, την τυρόπιτα ή όπως την ονομάσαμε εδώ αλευρόπιτα. Είναι η ιδανική συνταγή για τους επισκέπτες που πήραν τηλέφωνο ότι έρχονται ή για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, που δηλώνουν ότι πείνασαν. Με λίγα υλικά και με πολλές εναλλακτικές αν θέλετε να είναι με λίγα λιπαρά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα με λίγα λιπαρά και να αντικαταστήσετε την μισή ποσότητα της φέτας με τυρί χαμηλών λιπαρών.

Υλικά

1. 2 ποτήρια αλεύρι
2. 2 αυγά
3. 1 ποτήρι νερό
4. 1 ποτήρι γάλα
5. 2 κ.σ. βούτυρο
6. 200 γρ. τυρί φέτα
7. λίγο αλάτι

Εκτέλεση

1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 C. Ρίχνουμε στο ταψί της κουζίνας τις δύο κουταλιές βούτυρο και το τοποθετείτε στον φούρνο να λιώσει.
2. Ανακατεύομε το αλεύρι, το γάλα, το νερό, τα αυγά και το αλάτι και φτιάχνουμε χυλό. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το ν χυλό.
3. Τρίβουμε το τυρί πάνω στο χυλό και ψήνουμε 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Καλή σας όρεξη!

Photo by : WxMom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *