Το αβοκάντο, ένα μπέρδεμα.

Το αβοκάντο, ένα μπέρδεμα.Τι είναι το αβοκάντο; Φρούτο ή λαχανικό; Έχει καλά ή κακά λιπαρά; Παχαίνει ή όχι; Το αβοκάντο, ένα μπέρδεμα.

Είναι ένα φρούτο με περιοχές προέλευσης τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και το Μεξικό. Τι τρέχει λοιπόν με το αβοκάντο; Αληθεύουν όλα όσα ακούγονται για αυτό; Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έχει μόνο θετικά χαρακτηριστικά.

Ένας μεγάλος κατάλογος ξεκινάει!

Έχει περισσότερο κάλιο από την μπανάνα, 975 mg σε σχέση με τα 487 mg του κίτρινου φρούτου που μικροί μεγάλοι αγαπάνε. Αυτό βοηθάει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Έχει πολλές πρωτεΐνες, αφού είναι ένα από τα φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα. Μάλιστα είναι διαθέσιμες και κατάλληλες για άμεση χρήση από τον οργανισμό.

Περιέχει βιταμίνες B, K, E.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που δίνει με την κατανάλωση του, βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες.

Περιέχει καροτενοειδή σε πληθώρα και σε ποικιλία και για αυτό το κατατάσσει στα σημαντικότερα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Με την κατανάλωση του αυξάνουμε και την απορρόφηση του λυκοπενίου και του β-καροτενίου.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που περιέχει, συμβάλλουν στην μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και αυξάνουν την καλή (HDL). Ειδικότερα το ολεϊκό οξύ προσφέρει και προστασία από την εκδήλωση καρκίνου του μαστού. Ενώ οι τοκοφερόλες που περιέχει, σύμφωνα με έρευνες παρεμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα εξαιτίας του φολλικού οξέος που περιέχει.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που έχει επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος.

Τρόποι κατανάλωσης του αβοκάντο

Μπορείτε να φτιάξετε ένα είδος αλείμματος, αν το λιώσετε με το μπλέντερ για να αλείφετε φρυγανιές ή ψωμί.

Μπορείτε να βάλετε αβοκάντο σε όποια σάλτσα ντομάτας φτιάξετε μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο και ελαιόλαδο για κοτόπουλο ή ζυμαρικά.

Να το προσθέσετε σε σαλάτες με λαχανικά και ντρέσινγκ με μπαλσάμικο.

Να δοκιμάσετε την ονομαστή σάλτσα γουακαμόλε που περιέχει : αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτα, κόλιανδρο και χυμό λεμονιού.

Ξετυλίγοντας λοιπόν το κουβάρι του αβοκάντο συνοψίζουμε ότι είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό στα πλαίσια που ενισχύεται η ήδη ισορροπημένη και σωστή διατροφή με την προσθήκη του τροφίμου αυτού. Δεν θα ανεβάζει τη ζυγαριά μας αν η κατανάλωση του είναι προσεχτική και συνδυαστική και πάντα μαζί με φυσική δραστηριότητα!

Photo by : Andrea.Pacheco

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *