Βγήκα, ήπια και έφαγα…

Βγήκα, ήπια και έφαγα...Ήρθαν καλεσμένοι ή συγγενείς από το εξωτερικό! Βγήκα, ήπια και έφαγα… Τι πρέπει να κάνω για να “διορθώσω” την κατάσταση;

Μέσα από τις συζητήσεις στο γραφείο πολύ συχνά συνειδητοποιώ ότι νιώθουμε πάρα πολύ συχνά ενοχές γιατί επιτρέπουμε στους εαυτούς μας κάποιες στιγμές χαλάρωσης με φίλους και οικογένεια. Και αυτό φυσικά σημαίνει φαγητό, ποτό και γλυκά.

Τι κάνουμε την επόμενη μέρα;

8 στους 10 αν τους ρωτήσεις θα σου πουν : “Ααα, εγώ την επόμενη μέρα δεν τρώω τίποτα! Μόνο χυμούς και σαλάτες και μπορεί και φρούτα!”

Το να μην τρώμε όμως τίποτα σχεδόν μέσα στη μέρα προκαλεί αναστάτωση στα επίπεδα της γλυκόζης και της ινσουλίνης, βασικοί παράγοντες της διατήρησης του μεταβολισμού μας.

Αυτό ρίχνει τις επιδόσεις μας!
Μην δίνοντας “καύσιμα” στον οργανισμό μας δεν θα “πάμε” μακριά. Ούτε θα είμαστε αποδοτικοί στην δουλειά μας, ούτε θα είμαστε αποδοτικοί στην προσπάθεια της εξιλέωσης πηγαίνοντας γυμναστήριο. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από τρόφιμα, για να του παρέχουμε ενέργεια για να μπορέσει να εκτελέσει όλες τις δουλειές που θέλουμε να κάνει.

Δεν θα κοιμηθούμε καλά!
Άνθρωπος που θα προσπαθήσει να πάει νηστικός για ύπνο δεν θα καταφέρει σύντομα να κοιμηθεί και πιθανότατα δεν θα έχει καλό και ποιοτικό ύπνο.

Αυστηρή απομάκρυνση από το φαγητό ισούται με σίγουρη παραγγελία απ’ έξω!
Οι θερμίδες που πήραμε το προηγούμενο βράδυ και η απομάκρυνση από το φαγητό την επόμενη σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα καλύψουμε τις καθημερινές ενεργειακές απαιτήσεις του οργανισμού μας. Όταν θα χτυπήσει η πείνα την πόρτα μας τίποτα δεν θα είναι αρκετό για να μας χορτάσει και το διαβολάκι της εύκολης λύσης σύντομα θα είναι πλάι μας. Και ο φαύλος κύκλος μόλις ξεκίνησε!

Για αυτό λοιπόν η δική μου συμβουλή είναι ότι την επόμενη μέρα από το “αμαρτωλό” γεγονός απλά να είστε όσο πιο πιστοί στην καθημερινότητά σας γίνεται! Εκείνη με το νόστιμο πρωινό, τα φρούτα και τις σαλάτες και το φαγητό που είχαμε στο μυαλό μας να φάμε!

Κι αν ακολουθούμε πρόγραμμα απώλειας κιλών να μην ξεχνάμε ότι μια παρασπονδία δεν χάλασε ποτέ κανένα πρόγραμμα.

Στο διαιτολογικό μας γραφείο στη Θεσσαλονίκη συντάσσουμε διαιτολόγια βασισμένα στην καθημερινότητα του καθενός και σίγουρα περιλαμβάνουν και τις μικρές μας κοινωνικές απολαύσεις.

 

Photo by: jenny downing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *